Kampioenenhulde Kinrooi goed bezocht (video en foto's)

Vrijdag 31 maart vond de jaarlijkse Kampioenenhulde van de Gemeente Kinrooi plaats. Gemeenschapscentrum ‘De Stegel’ in Molenbeersel was omgetoverd tot een sportarena waarbij vele kampioenen gehuldigd werden.

Sluitstuk was de bekendmaking van Sportman- en Sportvrouw van het jaar. De eer ging dit jaar naar Chloe Greenwood en Joachim Vanreyten.

Chloe Greenwood was vorig jaar voor de eerste keer present op de kampioenenhulde en haar resultaten leverden haar toen al een nominatie voor sportvrouw van het jaar op. De prestaties van Chloe in 2016 waren nog indrukwekkender dan haar debuutjaar op de hulde. De 13-jarige uit Molenbeersel reeg de titels op twee wielen aan elkaar in 2016, zowel in het veldrijden als in BMX. Ze werd Limburgs, Vlaams en Belgisch kampioen BMX en wist daarnaast ook de Flanders Cup en Top competitie, dé twee BMX-competities in België – te winnen. Ook in het veldrijden was ze Belgisch én Vlaams kampioen bij de meisjes tot 13 jaar. De sportraad omschreef de jongedame als de Kinrooise Sanne Cant!

Twee wielen waren blijkbaar hét ingrediënt om goed te scoren in het referendum sportman/sportvrouw van het jaar want naast Chloe was het ook een wielrenner die sportman van het jaar werd. Voor de derde keer werd dit Joachim Vanreyten. Hij werd samen met zijn Lotto Soudal ploegmaats Belgisch kampioen ploegentijdrit op de weg. Joachim won eveneens een rit in de Ronde van Piëmont en de Trofee Maarten Wynants in Houthalen,voor onder andere Sep Vanmarcke en Tom Boonen. Naast mooie ereplaatsen in de Scheldeprijs, de Druivenkoers, de Grote prijs van Frankfurt en de Grote prijs Claude Criquelion was dé prestatie natuurlijk zijn titel van Belgisch kampioen bij de wielerbeloften op de weg (U23) in Stabroek Antwerpen. Wie dacht dat deze adelbrieven hem een zitje in het professioneel wielrennen kon opleveren, moeten we voorlopig ontgoochelen. Door het uitblijven daarvan, begon Joachim in september met universitaire studies Kinesitherapie in Diepenbeek. Daarnaast besloot hij onlangs om de weg even links te laten liggen en de komende twee jaar alles op het veldrijden te zetten. Maar dat doet allemaal niets af aan de welverdiende titel van sportman van het jaar 2016.

Burgemeester Jo Brouns sprak zijn waardering en bewondering uit naar alle vrijwilligers die klaar staan om mensen frequent te laten sporten. Schepen Ivo Vleeschouwers van Sport vertelde dat Kinrooi niet stil zat op sportgebied, zeker gezien de nieuwste ontwikkelingen aan de Maas-site.

KLIK HIER voor de fotoreportage.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *