Gemeente Maasgouw gaat extra controleren op overlast hondenpoep

Hond poep goot

Het líjkt niet alleen zo, het is ook écht waar: er ligt veel hondenpoep op straat en op grasvelden en perken binnen de gemeente Maasgouw. De klachten van burgers nemen behoorlijk toe.  Daarom start de gemeente met extra controles.

Het meest voor de hand liggende antwoord is dat veel hondeneigenaren poep opruimen, maar een groot aantal doet dat ook niet. Vooral in de winterperiode, als de sociale controle minder is, er minder gemaaid en geschoffeld wordt en de hondenpoep minder snel afbreekt, kan de hondenpoep zich dus letterlijk ophopen.

De opsporingsambtenaren (boa’s) zullen de komende tijd extra controles uitvoeren op wisselende tijden en dagen en de zogenaamde ‘hotspots’ bezoeken. Een hotspot is een locatie waar de gemeente regelmatig meldingen over ontvangt.

De opsporingsambtenaren geven tevens voorlichting en zullen verbaliseren bij constatering van deze overtredingen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *