Lezing Positief Opvoeden in De Stegel

Er zijn ontzettend veel theorieën over hoe je een kind wel of niet moet opvoeden. Tijdens een infoavond op 16 mei in De Stegel in Molenbeersel zal er vooral gefocust worden op de dingen die wél goed lopen! Hoe kan je op een warme, positieve manier voor je kind supporteren? Je komt het allemaal te weten tijdens deze boeiende lezing. Tijdens de Week van de opvoeding organiseert het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) deze lezing over opvoeden.

Er zijn ontzettend veel theorieën over hoe je een kind wel of niet moet opvoeden. Ook het internet puilt uit van websites hierover. Steeds meer aandacht gaat naar de aanpak van problemen en naar ongewenst gedrag.

Tijdens deze infoavond zal er vooral gefocust worden op de dingen die wél goed lopen! Hoe kan je op een warme, positieve manier voor je kind supporteren? Complimentjes geven en je kind fier op zichzelf laten zijn en zo de veerkracht van je kind stimuleren? Hoe kan je consequent en beslist reageren als er toch eens een hobbel in de weg komt? U komt het allemaal te weten tijdens deze boeiende lezing.

Rik Prenen werkt voor VCLB Limburg en is gastdocent aan de associatie KULeuven. Hij heeft jarenlange ervaring in oplossingsgericht begeleiden van complexe en multigestresseerde situaties.
De link tussen theorie en praktijk is dus nooit veraf. Rik is mede-auteur van de boeken ‘Praten met ouders’ en ‘Van klacht naar kracht’. Méér nog dan zich af te vragen hoe gezinnen in de put geraken, is hij geboeid door wat mensen op de been houdt en waaruit ze kracht putten.

De avond wordt in samenwerking met Opvoedingswinkel Maasland, Landelijke Kinderopvang en BKO ’t Speel-nestje georganiseerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *