Werk aan kruispunt Maaseikerweg – Beatrixlaan start

Het kruispunt Maaseikerweg en Beatrixlaan in Weert wordt vanaf vrijdag 21 april 2017 voor twee weken afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege wegwerkzaamheden. De aanpassingen aan het kruispunt worden uitgevoerd om de veiligheid voor fietsers te verhogen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden op maandag 8 mei afgerond.

Voor het verhogen van de veiligheid voor het fietsverkeer wordt er op het kruispunt Maaseikerweg – Beatrixlaan een bredere middenberm gerealiseerd. Daarmee wordt het voor fietsers eenvoudiger om de kruising in twee stappen over te steken. Hiervoor is een ingrijpende reconstructie van de hele kruispunt nodig.

Tegelijkertijd met deze werkzaamheden wordt er werk uitgevoerd aan kabels en leidingen. De voorbereidingen hiervoor starten al op maandag 17 april. Hier ondervindt het verkeer geen hinder van.

Naar aanleiding van inspecties is geconstateerd dat het riool in de Maaseikerweg gerenoveerd moet worden. Dit gebeurt door het riool zogenaamd te ‘relinen’. Dat is een techniek waarbij in het riool een voering wordt ingebracht zodat het riool niet vervangen hoeft te worden. Dit kan in korte tijd uitgevoerd worden, waardoor deze werkzaamheden tegelijkertijd met de aanpassing van de kruising kan plaatsvinden. Zo wordt de verkeersoverlast tot een minimum beperkt en wordt de Maaseikerweg maar één keer afgesloten. De werkzaamheden aan het riool moeten in een aantal avonden/nachten worden uitgevoerd.

De reconstructie van het kruispunt wordt uitgevoerd in de voorjaarsvakantie van week 17 en 18. Dit vanwege de veiligheid van schoolgaande fietsers en om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent dat het kruispunt vanaf vrijdag 21 april in de namiddag tot en met maandag 8 mei 6.00 uur volledig voor alle verkeer is afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid via de Roermondseweg – Ringbaan Oost v.v.

De gemeente Weert doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. De omwonenden worden apart geïnformeerd over de werkzaamheden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *