Fanfare Sint Isidorus neemt afscheid van dirigent

Na twaalf jaar heeft dirigent Sven Creyns van Koninklijke Fanfare Sint Isidorus uit Molenbeersel het besluit genomen om te stoppen als dirigent. “Stoppen op een hoogtepunt is altijd een droom van me geweest”, zo reageert de dirigent van de fanfare uit Molenbeersel. “Er is eigenlijk geen mooiere manier om afscheid te nemen dan op één van de projecten.”

Afgelopen zaterdag was het zo ver, het laatste concert met Sven. Op het einde van het concert hebben de leden van de fanfare hem en zijn vrouw Tine, die al die jaren bij de fanfare uit Molenbeersel heeft mee gespeeld, in de bloemetjes gezet.

Een van de leden had een tekst geschreven die de hele zaal bij de keel greep. “Er zijn veel traantjes gevloeid, vooral bij onze muzikanten maar ook bij het publiek. Sven en Tine hebben een staande ovatie gekregen van de hele zaal”, aldus voorzitter Wim Swennen van Koninklijke Fanfare Sint Isidorus. “In de twaalf jaar dat Sven onze dirigent is geweest, hebben we samen enorm veel bereikt. Onze jeugdwerking loopt goed, de grote projecten die we samen hebben opgestart is geweldig en de fanfare klinkt op dit moment enorm goed. We gaan Sven en Tine enorm hard missen en de nieuwe dirigent, die er gaat komen, krijgt een prachtig orkest maar hij heeft ook een grote leegte om te vullen”, aldus Swennen.

De zoektocht naar een nieuwe dirigent is al enkele maanden bezig. “We hebben een vacature gezet via Vlamo, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie, en daar zijn toch wel heel wat sollicitaties op binnen gekomen. We hebben, met onze dirigent-commissie, via sollicitatie gesprekken het aantal kunnen terugbrengen naar drie kandidaat-dirigenten. Deze dirigenten zullen de komende weken een aantal proefrepetities komen doen bij onze fanfare waarna we, hopelijk, vrij snel kunnen overgaan tot de definitieve aanstelling van onze nieuwe dirigent. Zodat we de komende jaren samen nog prachtige muziek kunnen brengen”, zo besluit voorzitter Wim Swennen.

Foto: Karolien Deprez, via Fanfare St Idisorus

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *