Scheepsanker is blikvanger in haven

Een scheepsanker aan de parking van de jachthaven in Heerenlaak is de nieuwe eyecatcher van deze locatie in Maaseik.

Het scheepsanker werd tijdens de werkzaamheden uit de grond opgegraven, zo weet Het Laatste Nieuws. Het gaat vermoedelijk om een restant van de ontgrinding in de jaren zestig en zeventig bij Marec, het intergemeentelijke samenwerkingsverband dat de jachthavens De Spaanjerd in Kinrooi en Heerenlaak in Maaseik uitbaat.

De nieuw aangelegde parking kan de massale toestroom bezoekers aan die reeds 35 jaar dit gebied bezoeken. De totale kostenpost van de nieuwe parking bedraagt 350.000 euro. Dit hoge prijskaartje is er vanwege de speciale afspuitlocatie voor boten die hierin meegenomen is.

Foto’s: Marec

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *