Schoolomgeving Dilsen nog niet veilig genoeg

Voor aanvang van dit schooljaar werd de schoolomgeving in Dilsen volledig heringericht, waarbij de veiligheid voor fietsers en voetgangers werd verhoogd. Toch stelt zich in de Schoolstraat nog een probleem, die als fietsstraat werd ingericht.

Eén van de maatregelen bij de herinrichting van de schoolomgeving was de heraanleg van het kruispunt Vlesserweg-Schoolstraat met een asverschuiving, waarbij de Schoolstraat als voorrangsweg werd benadrukt.

Vanaf dit kruispunt tot aan de scholencampus werd de Schoolstraat een fietsstraat. Dit betekent dat fietsers voorrang krijgen en motorvoertuigen geen fietsers voorbij mogen steken. De snelheid is beperkt tot maximaal 30 km/uur.

Het gemeentebestuur stelt samen met de Politiezone Maasland vast dat veel bestuurders geen of te weinig rekening houden met de regels in deze straat en alsnog fietsers voorbij steken of te hard rijden. Het gemeentebestuur heeft onlangs nogmaals een oproep geplaatst om bestuurders de verkeersregels in acht te laten nemen die ter plaatse gelden.

Ook bij de andere schoolomgevingen in Dilsen-Stokkem dient men de regels nauw gelet te volgen, in het kader van de veiligheid van de kinderen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *