Uni-K winnaar voor dertiende maal leverancier primeur-bessen

Albert Rooyakkers uit Kinrooi heeft een record voor de dertiende maal weten te prolongeren: Hij leverde woensdag 19 april de eerste braambessen bij BelOrta in Borgloon vanuit Kinrooi aan. “Niet voor niets winnaar van de Uni-K award 2017 van UNIZO Kinrooi”, zo reageert burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

De eerste doos braambessen werd voor 800 euro per kilo verkocht door Metro. BelOrta, de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider, verwacht dit jaar meer dan 800.000 kilo braambessen te verhandelen.

Bijna 40 % van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, worden via BelOrta verkocht.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *