Film opening aspergeseizoen Kinrooi (video)


Middels een film, waarin burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi al vroeg in de weer was om de eerste asperges te steken en schepen Sylvie Vanmontfort op haar fiets bij diverse gouverneurs langs ging om Kinrooise asperges af te leveren, werd het Aspergeseizoen 2017 door Toerisme Kinrooi officieel geopend.
Dit gebeurde op een gezellig samenzijn, woensdag 19 april. Tijdens deze gebeurtenis werd tevens ‘het Keuninginneke’, een nieuw streekgerecht waarbij asperges een belangrijke rol speelt, evenals snoekbaars uit de Maas en Maaslandse kruiden, voorgesteld.
Komende periode vinden diverse activiteiten rondom asperges plaats. De Kinrooise Aspergefeesten, met een keur aan de beste Kinrooise asperges, waar fijne muziek en uitstekende gastronomie elkaar versterken, dat is de ‘place to be’ begin mei. Dit festijn wordt voor de vijfde keer georganiseerd en is daarmee het gezelligste aspergefeest in de regio. Hier wordt vrijdag 5 mei de Aspergekoningin 2017 voorgesteld.
Zaterdag 6 mei is er een aspergediner. Tijdens dit culinair eetfestijn heeft men de kans om op een unieke manier te genieten van het overheerlijk witte goud. Met geslepen messen wachten ze op haar: De Koningin van de groente. Vers van de aspergevelden belandt dit witte goud op vier verschillende bereidingswijze op het bord. Deze activiteit start om 19.00u met een aperitief. Vervolgens wordt aangeschoven voor het aspergebuffet.
Tijdens het avondprogramma zorgt ‘Fout & Fun’ voor de muzikale omlijsting en krijgen aanwezigen de kans om de benen te strekken en een danspasje te wagen, samen met de Aspergekoningin 2017.
Een dag later, zondag 7 mei, is ern een open dag bij het aspergebedrijf van Maarten Snijkers en Mieke Krops, een jong en bijzonder dynamisch koppel uit Kinrooi. Samen met hun drie kinderen runnen zij een asperge- en melkveebedrijf. Zij nodigen belangstellenden uit om samen met hen aan tafel te gaan en te genieten van een heerlijke aspergebrunch. Na de brunch kan er een kijkje op hun bedrijf genomen worden, tijdens de open-dag.
De Kinrooise aspergefeesten zijn uitgegroeid tot de gezelligste feesten van de Regio. Mensen die de gemeente Kinrooi in rijden zullen vanaf heden weten dat Kinrooi als asperge-gemeente op de kaart staat!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *