Geen stations in Haelen en Baexem

Arriva trein vervoer transport spoor

De plannen voor de bouw van stations in Baexem en Haelen zijn van de baan. Ook het geplande station in Grubbenborst verdwijnt van de tekentafel, aldus gedeputeerde Hubert Mackus in een brief aan de Provinciale Staten.

De terugkeer van stations in Baexem en Haelen is een lang gekoesterde wens in de gemeente Leudal, maar is feitelijk niet haalbaar, stelt Mackus. Zelfs als er fors wordt bezuinigd of als één van beide stations wordt geschrapt uit de plannen zijn de kosten zo hoog dat ze niet terugverdiend kunnen worden. Aangezien Arriva toch al een snelbusdienst heeft op het traject, vindt Limburg het niet langer nodig om aan de plannen te trekken.

Het station in Grubbenvorst wordt dan weer geofferd om geld te besparen bij de aanpassingen van de Maaslijn. Die spoorlijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen krijgt een elektrische bovenleiding zodat er vanaf 2020 niet meer uitsluitend dieseltreinen overheen kunnen. Die klus valt bijna vijftien miljoen euro duurder uit dan gedacht. Door station Grubbenvorst te schrappen hoopt de provincie aanzienlijk op kosten te besparen.

Provinciale Staten moeten nog instemmen met de plannen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *