Agropolis op Beurs voor Innovatie Land- en Tuinbouw

Op 9 en 10 mei zal Agropolis als standhouder aanwezig zijn op dé Internationale beurs voor Innovatie in land- en tuinbouw. Deze zal doorgaan in Utrecht. De ‘Global forum for Innovations in agriculture’, of kortweg GFIA, is een beurs die gericht is op het samenbrengen en demonstreren van de nieuwste snufjes op vlak van land- en tuinbouw. Standhouders en bezoekers bestaan uit een internationaal publiek, waardoor inspiratie vanuit de hele wereld kan worden opgedaan. Door de deelname van Agropolis aan deze beurs zal de gemeente Kinrooi wereldwijd onder de aandacht komen.

Met zijn eerste lancering in Abu Dhabi in 2014, is de Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA) uitgegroeid tot werelds grootste forum voor duurzame innovaties in de agrarische sector. In 2016 liep het bezoekersaantal op tot 6.503 uit 81 verschillende landen, 33% meer dan de editie in 2015. Het is een uniek platform, doordat het de private en publieke sector samenbrengt, beschikt over zowel een congresruimte als een beursvloer en gericht is op zowel kleine als grote agrarische bedrijven. De beurs bestaat uit diverse sub sectoren namelijk; klimaats-smart landbouw, ziekte- en plaagbestrijding, geconditioneerde omgevingen, biotechnologie, ICT in de agrarische sector, machines, voeding, biologisch, hernieuwbare energie, water management en meer. Bedrijven presenteren hier hun meest innovatieve technologieën die niet alleen bijdragen aan de productiviteit, maar ook aan de bescherming van het milieu.

Agropolis biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om deze beurs gratis te bezoeken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *