Eerste hondenlosloopweide in Bree officieel geopend (video en foto's)

Naar aanleiding van een burgerinitiatief is er in Bree, ter hoogte van de Wijshagerstraat, een hondenlosloopweide in gebruik genomen. Zaterdag 15 april werd door burgemeester Liesbeth van der Auwera van de Stad Bree een koord met hondenbotjes doorgeknipt als officiële opening.

Schepen van sport Michel Theunissen: “We hadden het al langer in de begroting opgenomen, maar het is niet zo eenvoudig een geschikte plek te vinden om dit te realiseren. Omdat ik zelf een hond gekocht had en op een hondenschool in Bree les ging volgen, kwam ik aan de praat en werd snel een geschikte ruimte gevonden.”

Stad Bree koos samen met hondenvereniging Eureka voor de open weide die naast de club ligt. Het terrein is ongeveer 2000m² groot, werd volledig afgesloten en voorzien van een zakjesautomaat, vuilbakken en rustbankjes.

De stadsdiensten staan in voor het onderhoud van het terrein. Deze losloopweide is niet te verwarren met een hondentoilet. De hondenliefhebbers ruimen er -net als op straat- de hondenpoep op.

Op de vraag of er meer van dit soort losloopweiden voor viervoeters komen, geeft de schepen aan dat er eerst gekeken wordt naar het resultaat van deze weide. “Een tweede ligt vooralsnog niet in de planning”, zo vertelt hij.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Eerste hondenlosloopweide in Bree officieel geopend (video en foto's)”

  1. Beste , die losloopweide daar heeft de gewone burger niks aan rond de vroege avond word hem afgesloten door de hondenschool en degene die terug komen van hun werk en fijn op de losloopweide willen kunnen op hun kin kloppen randuit schandalig !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *