Obus gevonden in Hamont

Bij werken aan het terras van De Posthoorn in Hamont-Achel hebben de stadsdiensten een obus uit de oorlog onder de grond gevonden. De brandweer was snel aanwezig en ontmijningsdienst DOVO werd opgeroepen. De Stationstraat ter hoogte van de sporthal werd deels afgesloten. Het stadsbestuur geeft aan dat er geen reden tot paniek tot paniek is geweest. Alle veiligheidsmaatregelen zijn snel genomen.

Ontmijningsdienst DOVO gaf na controle aan dat het om een pantserprojectiel uit de Eerste Wereldoorlog ging, dat toen werd gebruikt om gepantserde gebouwen te vernietigen. De straat werd intussen terug vrijgemaakt, doorgaand verkeer was na enkele uren weer opnieuw mogelijk.

Foto: Stad Hamont-Achel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.