Opknapbeurten twee parkeergarages in Weert

Sint-Martinus-kerk-Weert

In de Muntgarage en in de parkeergarage Walburgpassage/Kromstraat in Weert wordt op maandag 10 april gestart met het aanbrengen van nieuwe verlichting. Daarmee wordt gestart met het verbeteren van de sociale veiligheid in deze garages. Zo krijgen ze ook een schilderbeurt en wordt in de Walburgpassage/ Kromstraatgarage ook het fijnstof aangepakt.
“Dat moet ertoe leiden dat het een omgeving wordt waar men graag parkeert bij een bezoek aan de binnenstad van Weert. Dit is onderdeel van een groot aantal maatregelen om de Weerter binnenstad aantrekkelijker te maken”, aldus wethouder Frans van Eersel.

De verlichting, de noodverlichting en de zogenaamde ‘uit’-bordjes in de Muntgarage en in de Walburgpassage/Kromstraatgarage worden nu aangepakt. De huidige armaturen worden vervangen en er wordt verlichting bijgeplaatst.
Hiermee begint men op 10 april in de Muntgarage. Daarna wordt de verlichting in de Walburgpassage/Kromstraatgarage verbeterd. In totaal duurt dit werk in de twee garages ca. een maand.
Het werk wordt in fases uitgevoerd. Telkens wordt een deel van de garage afgezet, waardoor de overlast voor automobilisten beperkt blijft.

Met het aanbrengen van LED-verlichting met sensoren wordt, naast de kwaliteitsverbetering van de verlichting, ook het energieverbruik verminderd. Duurzaamheid is immers een belangrijk doel.

Eind mei wordt er een fijnstofmeting in de Walburgpassage/Kromstraatgarage gedaan en wordt er een fijnstofzuiveringsinstallatie geplaatst. In de zomer volgen dan de schilderbeurten van beide parkeergarages.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.