Pasen bij de senioren van De Maaspoorte

Ook dit jaar werd weer ‘Pasen bij de senioren’ in ‘De Maaspoorte’, een mooi en gloednieuw rusthuis in Maaseik.

Het Davidsfonds Maaseik schenkt jaarlijks aan elke resident, zo’n 124 bewoners in totaal, een mooi gekleurd en verpakt paasei, een leuk servetje en enkele lekkere sneetjes zwart brood. Dit gebruiken ze dan als avondmaal op paaszaterdag.

Bestuursleden en een seniorenkoor zongen mooie Vlaamse liedjes onder begeleiding van een accordeon in een stemmige sfeer. Mevrouw Dumortier speelde dit jaar al voor de 19de maal op de accordeon. De senioren gaven aan het heerlijk te vinden en de meesten zongen of neurieden de strofen en de refreintjes mee. Sommigen waagden zich zelfs aan een danspasje met de animatrice of een van de verzorgsters.

Na de rondgang door de vier woongroepen konden de zangers nog even nakaarten met een lekkere kop koffie met gebak of een glaasje frisdrank aangeboden door het bestuur van ‘De Maaspoorte’. Als dank overhandigde het Davidsfonds Maaseik nog voor een kleine attentie voor de koorleden. Deze traditie wordt inmiddels al 28 jaar in stand gehouden.

Foto’s: Davidsfonds Maaseik

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *