Stad Maaseik gaat eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups vormt iedere zomer een plaag in grote delen van de stad Maaseik. Via de wind en bij aanraking van de rupsen kunnen allergische reacties ontstaan. Elk jaar opnieuw zet de stad Maaseik middelen in om die hinder te beperken. Ook in 2017 neemt de stad initiatieven voor de bestrijding van de processierups (€ 65.000). Ook op privédomein wordt er bestreden.

Het gemeentebestuur kiest ervoor om preventief te gaan spuiten met een larvenverdelgend middel middel om te voorkomen dat de eikenprocessierups zich snel drastisch vermeerdert. Om te kunnen en mogen bestrijden, moet er uiteraard aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo dienen de eiken bereikbaar te zijn met een grote tractor, moet de eigenaar akkoord zijn en mogen de bomen niet in beschermde zones staan.

De startdatum van de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups door de stad Maaseik is weersafhankelijk en dus elk jaar anders (gewoonlijk eind april – mei). De bestrijding moet gewoonlijk gebeuren in een tijdspanne van enkele weken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.