Arriva wijzigt buslijn in de grensstreek

Arriva Boshoverweg Boshoven bushalte

Met ingang van zondag 30 april 2017 voert openbaar vervoerder Arriva een aantal verbeteringen door in de busdienstregeling in Limburg. In de grensregio zal buslijn 790, worden aangepast. Het gaat om kleine aanpassingen waarmee de kwaliteit van de dienstregeling verbetert. Deze wijzigingen zijn mede tot stand gekomen op basis van in- en externe reacties die Arriva de afgelopen maanden heeft ontvangen.

Vanwege routewijzigingen wordt buslijn 790 in in Weert, Tungelroy en Stramproy gewijzigd. In overleg met de buurtbusvrijwilligers is besloten om de route in Weert en Heythuysen op werkdagen en op zaterdag in te korten.

Lijn 790 rijdt daarom in Weert niet meer tussen het St. Jans Gasthuis en het Station. Weert Station wordt begin- en eindpunt. Doorgaande reizigers richting ziekenhuis hebben met de reguliere stads- en streekbussen in Weert voldoende alternatieve reismogelijkheden.

In Heythuysen rijdt lijn 790 niet meer via de Vlasstraat – Tienderweg – Sint Antoniusstraat, maar vanuit Baexem rechtstreeks via de Oude Trambaan naar het eindpunt Heythuysen Gemeentehuis. Scholieren met bestemming Tienderweg kunnen gebruik maken van de halte Oude Trambaan. De verwachting is dat door bovenstaande routewijzigingen de betrouwbaarheid van de dienstregeling
verbetert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.