Bocholt steekt website in nieuw jasje

Bocholt Gemeentehuis

De eerste gemeentelijke website van Bocholt werd voorgesteld op 20 januari 2003.  Na een update in 2006 en het restylen bij de invoering van de nieuwe huisstijl in 2009, ontdekt een bezoeker vanaf dinsdag 2 mei 2017 een totaal nieuwe www.bocholt.be op het internet.

Intussen zijn immers de technische mogelijkheden, maar ook de eisen die men aan websites stelt, sterk veranderd.

Schepen van informatica Jos Claessens: “De nieuwe website ziet er niet alleen anders uit, hij biedt ook veel nieuwe mogelijkheden, zowel voor de surfer als voor de gemeentelijke administratie.  De lay-out en de indeling is aangepast: we kozen bewust voor een sobere maar overzichtelijke website.  Waar we vroeger werkten met 3 deelsites die een eigen lay-out hadden, zijn nu zowel OCMW, Toerisme en Vrije Tijd in één website geïntegreerd. Via één en hetzelfde internetadres komt men bij alle gemeentelijke informatie terecht. Daar kan je kiezen tussen de hoofdmenu’s ‘bestuur’, ‘inwoner’, ‘Vrije Tijd’, ‘Welzijn’ en ‘e-loket’.”

Het softwaresysteem om de site te beheren komt van de Genkse firma Green Valley. Zij leveren ook andere software-systemen aan de gemeente Bocholt hetgeen de koppeling van de administratie met de nieuwe website gemakkelijker maakt. Deze integratie met de programma’s van onder andere de dienst Bevolking, Ruimtelijke Ordening en het secretariaat maakt de nieuwe site een pak interactiever.

Het is nu mogelijk om via het e-loket en je e-ID, formulieren en attesten thuis op te vragen. Via het programma Intellistamp kunnen deze attesten bovendien digitaal ondertekend worden. Zo bespaar je dus de verplaatsing naar het gemeentehuis. We starten in een eerste fase met drie attesten. Na verloop van tijd zal dit uitgebreid worden naar de meest gevraagde attesten. Aan het onthaal van het gemeentehuis starten we in juni met de verkoop van kaartlezers aan de prijs van € 15,00. Zodat iedere Bocholtenaar de mogelijkheid krijgt om het maximale uit het e-loket te halen. In september en oktober plant het gemeentebestuur infoavonden voor de senioren om hun vertrouwd te maken met het e-loket. Voor wie liever hulp heeft bij de ‘eerste keer e-loket’, komt er een ‘oefen’-PC aan het onthaal van het gemeentehuis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *