Trajectcontrole in Kinrooi

Op de N73, de weg die Tessenderlo met Kessenich verbindt, zal dit jaar nog trajectcontrole worden ingesteld. Hier komen ANPR-camera’s te staan, zodat nummerplaten worden herkend en de snelheid kan worden gemeten.

Het tracé van de N73 is onderdeel van een grootscheepse aanpak rondom snelheidscontrole in Vlaanderen. In de gehele provincie worden 30 trajectcontrole’s ingesteld. In eerste instantie gaat men bestaande flitspalen hiervoor ombouwen. Doel is dat in 2020 alle 409 analoge camera’s langs gewestwegen weg zijn en omgevormd zijn tot trajectcontrole, weet HbvL. Daarnaast worden er vele nieuwe camera’s geplaatst.

Het is al langer een wens van het gemeentebestuur van Kinrooi dat er op de weg van Kinrooi naar Bree op snelheid wordt gecontroleerd. “We hebben positieve ervaringen met de recent geplaatste flitspaal die tussen Kinrooi en Molenbeersel is opgesteld”, aldus burgemeester Jo Brouns.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Trajectcontrole in Kinrooi”

  1. De titel van het artikel dekt de lading niet. Er komt een trajectcontrole op de N73 Hechtel-Eksel/Peer waar nu de de bestaande 6 flitspalen omgebouwd worden tot een trajectcontrole. Bij mijn weten en ook bij het weten van de heer burgemeester staan er tot op heden nog geen flitspalen tussen Bree en Kinrooi. Dus hier kan van trajectcontrole geen sprake zijn.
    Voor de juiste berichtgeving toch even de juiste bronnen raadplegen en niet zomaar klakkeloos overnemen wat wordt voorgekauwd door de burgervader.
    http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3148003/2017/05/03/IN-KAART-hier-komen-nog-dit-jaar-30-nieuwe-trajectcontroles.dhtml

  2. Ik woon langs de weg van Kinrooi naar Bree en zie dagelijks de racerijen. Als ik daar zelf al eens 100 durf te rijden, rijden ze je voorbij of je stil staat. Een autostrade is er niks tegen en de twee nieuwe rotondes hebben daar niks aan veranderd. Je kunt door die rotondes wel met een geruster hart afdraaien. Ik moet van Kinrooi komende bij het begin van de 4-baans links af onze oprijlaan op en daar staan ze ooit dwars achter mij.
    Levensgevaarlijk deze weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *