Geslaagd scholenvoetbaltornooi in Kinrooi (video en foto's)

Op woensdag 3 mei streden leerlingen van de basisscholen van de fusiegemeente Kinrooi voor de felbegeerde wisselbeker van het scholenvoetbaltornooi op de velden van FC Maasland Noordoost in Kinrooi.

Iedere school vaardigde zijn beste ploeg af en in poulewedstrijden namen alle teams het tegen mekaar op. Dit gebeurde onder de deskundige leiding van enkele scheidsrechters. Schepen Ivo Vleeschouwers van Sport: “Als gemeentebestuur vinden we het belangrijk dat we op sportief gebied flink kunnen inzetten.”

Naast voetbal werd er voor een mooie nevenactiviteit gezorgd: De scholen leerlingen afgevaardigd om te dansen, waarbij ook prijzen te winnen vielen.

De finalewedstrijd van het scholentoernooi werd betwist tussen basisschool 3K Kinrooi en De Bommesaar Kessenich-Geistingen. In een zinderende wedstrijd, met vele doelkansen aan beide zijden, stonden de bordjes na de reguliere speeltijd op 0-0. Na een bijzonder spannende penaltyreeks wist 3K Kinrooi uiteindelijk de overwinning te behalen.

Het winnende team mocht uit de handen van Racing Genk-icoon Pierre Denier de wisseltrofee in ontvangst nemen. De huidige teammanager van KRC Genk gaf aan dat buiten het trainen in clubverband het belangrijk is om elke vrije minuut met de voetbal bezig te zijn, “tussen de schooltaken door, als het ware”, zo vertelde hij.

De prijs voor de beste dansgroep ging naar basisschool De Wieken uit Molenbeersel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *