Maandag starten werken op Zielderveld in Kinrooi

Vanaf maandag 8 mei start Ons Dak met de bouwwerken van achttien seniorenwoningen en zeven gezinswoningen in de wijk Natterveld-Zielderveld. Er worden twee werfzones afgezet voor deze projecten. Om veiligheidsredenen mag men deze zones niet betreden tijdens de werken.

Ons Dak informeert de omwonenden met een speciale folder over dit project. Die bevat informatie en praktische richtlijnen over de geplande werken aan 25 nieuwe woningen: 18 seniorenwoningen en 7 gezinswoningen. Het speelplein zal toegankelijk blijven voor de kinderen maar in overleg met de gemeente worden enkele speeltoestellen verwijderd of om veiligheidsoverwegingen ingepakt. Het is in geen geval de bedoeling dat kinderen of andere onbevoegden de beide werfzones betreden.

Bij de 18 seniorenwoningen legt Ons Dak de focus op levenslang in de eigen buurt blijven wonen. Senioren blijven namelijk het liefst in hun vertrouwde omgeving. Naarmate men ouder wordt, veranderen echter de woonnoden. Met de bouw van de 18 appartementen (seniorenwoningen) die inspelen op de andere noden geeft Ons Dak hen de mogelijkheid om zo lang mogelijk in hun buurt te blijven wonen. De woningen zijn voorzien van bredere deuren, aangepaste toiletten, een inloopdouche met zitje, enz… Voor de bewoners op de eerste verdieping is er een ruime lift. Elk appartement beschikt over een ruim terras en een stalplaats met oplaadpunt voor een elektrische fiets of scooter.

In de wijk komen ook zeven nieuwe gezinswoningen. Die bestaan uit twee etages. Gelijkvloers beschikken de woningen over een inkomhal en toilet, een leefruimte, een keuken, een berging, een carport en een tuin met terras. Alle woningen hebben twee slaapkamers, een badkamer en een berging op de eerste etage.

Het project zal aan het einde afgerond worden met een opfrisbeurt van de omgeving met nieuwe fiets- en wandelpaden, alsook enkele zit- en rustplekken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *