Terhills start met aanleg van 4,2 km lange verbindingsweg

Terhills NV, de dochtervennootschap van LRM die de voormalige mijnsite van Eisden omvormt tot Terhills, start met de werken aan de interne verbindingsweg. Deze lusvormige weg van 4.2 kilometer lang zal de verschillende trekpleisters, zoals het vakantiepark, de wellness, het Terhills hotel, Connecterra en Terhills Cablepark, op de 365 ha grote Terhills – site met elkaar verbinden. De nieuwe weg zorgt ervoor dat alle huidige en toekomstige bezienswaardigheden deel worden van één geïntegreerd geheel. Eerder kondigde LRM al aan de ambitie te hebben om zelfrijdende bussen in te zetten op het tracé. Het parcours wordt zo een ideale testbaan voor autonome voertuigen.

De verbindingsweg zal maximaal ingebed worden in het landschap om de huidige fauna en flora zo weinig mogelijk te verstoren. Zo worden er reptielenroosters voorzien en specifieke vleermuisvriendelijke verlichting. De nieuwe weg verbindt alle bezienswaardigheden tot één geïntegreerd geheel.

Stijn Bijnens, CEO van LRM: “Het hele Terhills -gebied is 365 ha groot en is autoluw. Verspreid over het gebied zijn er verschillende trekpleisters die verbonden moeten worden. Dankzij deze nieuwe verbindingsweg kunnen alle bezoekers zich vlot verplaatsen over het volledige gebied. Zo worden alle belevenissen gemakkelijk bereikbaar, ook voor mensen die minder goed te been zijn. Bezoekers moeten bijvoorbeeld vlot van het Terhills-hotel tot aan de Terhills Cablepark geraken, of vanuit het Terhills vakantieresort gemakkelijk kunnen gaan shoppen in Terhills shopping of Maasmechelen Village. Over enkele jaren kan dat zelfs met zelfrijdende busjes.”

De werken aan deze weg zijn van start gegaan en verlopen in verschillende fases. De verbindingsweg zal klaar zijn in oktober 2017 en kent een totale investering van 1,7 miljoen euro.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *