Hamont-Achel stapt uit fusie-besprekingen

hamont

Begin dit jaar werd het initiatief getoond tussen de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt om fusie te onderzoeken. Burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel laat weten niet langer aan de gesprekken deel te nemen.

“Mijn collega’s van Overpelt en Neerpelt hebben te kennen gegeven om het onderzoek naar een fusie Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt niet langer af te wachten; een fusie met drie zien mijn collega’s niet zitten. Het feit dat Overpelt en Neerpelt quasi aan elkaar gegroeid zijn en al langer een gestructureerde samenwerking kennen lijkt voor hen momenteel een logischere piste”, deelt hij mee bij HbvL.

Hamont-Achel zal vooralsnog geen fusie aan gaan. “De toekomst ligt nu op Hamont-Achel zelf”, aldus Schuurmans. “Tevens speelt mee dat de mogelijke fusiegemeente Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt, ondanks de 500 euro per inwoner schuldafbouw, niet zonder schulden zal kunnen starten.” Hamont-Achel zal volgens de burgemeester niet kunnen rekenen op de 500 euro per inwoner schuldafbouw, aangezien Hamont-Achel op 31 december 2016 geen schulden had.

De burgemeester laat verstaan dat er wel verder moet worden ingezet op gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *