Leescafe ook in Bibliotheek Achel

Op zondag 21 mei staan het Michielshof en de bibliotheek van Achel feestelijk in de kijker. Het 5-jarig jubileum van deze mooie locatie wordt dan immers gevierd met een speciale editie van ‘Bokes in het park’, een organisatie van de Cultuurraad in samenwerking met het stadsbestuur van Hamont-Achel.

De bibliotheek van Achel pakt bovendien uit met een nieuwtje; sinds kort kan je elke dag vanaf 10.00 uur in de foyer terecht om een krant of tijdschrift te lezen. Het bestaande aanbod van de bib van Hamont – waar het leescafé al langer bestaat – werd daarbij uitgebreid met een aantal nieuwe abonnementen, waaronder De Standaard, Libelle en Knack. De bibliotheken investeren op deze manier nog meer in hun rol als bron van informatie én ontmoetingsplek.

De bib ‘in tweevoud’, zoals dat in Hamont-Achel bestaat, is een kostbaar concept. De boekencollecties, DVD’s, strips en tijdschriften van beide bibliotheken vormen samen een ruim en actueel geheel. De uitwisseling van materiaal tussen beiden is een extra service; een werk dat in de ene bibliotheek aanwezig is, kan op vraag zonder probleem overgebracht worden naar de andere.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *