De Bommesaar gaat terug naar het stenen tijdperk

Naar goede tweejaarlijkse gewoonte presenteert Vrije Basisschool De Bommesaar uit Kessenich op zondag 11 juni 2017 twee keer een spectaculaire totaalshow in sporthal ‘De Dom’ in Kessenich. Koninklijke Fanfare De Vriendenkring Kessenich duikt samen met het voltallige schoolvolkje vele, vele duizenden jaren terug in de tijd en begeleidt allebei de voorstellingen met luisterrijke, aangepaste livemuziek. Het thema van dit volstrekt unieke schouwspel luidt ‘The Flinstones’.

De avontuurlijke sprong, waaraan alle partijen zich voor de gelegenheid wagen, doet iedereen belanden in… het steentijdperk. In die prehistorische periode dwalen nog mammoeten rond en kom je dinosauriërs en sabeltandtijgers tegen. En waarop bots je nog? Op een typisch Amerikaanse familie die in de oertijd leeft zoals in het Amerika van de jaren ’60. In dat wereldje komen aspecten voor als een auto, stofzuiger, vliegtuig en bowlingbaan, zij het allemaal in steentijdvorm.

Men maakt kennis met de familie Flintstone en hun buren The Rubbles. Bij het gezin Flintstone zwaait Fred de plak, terwijl vrouwtje Wilma er alles voor het zeggen heeft. Het stel heeft een leuk dochtertje: Pebbles. En dan zijn er de buren. Daar is Barney Rubble de man, maar heeft echtgenote Betty de broek aan. Hun geadopteerde zoon Bamm-Bamm, een kleuter, is onwaarschijnlijk sterk.

Dit totaalspektakel biedt, voor al de 150 leerlingen van Vrije Basisschool De Bommesaar – van de kleuters tot en met de zesdeklassers – een rol voor iedereen. Men komt hier met iets exclusiefs voor de dag, een op en top origineel verhaal. Momenteel wordt nog keihard gewerkt. Kledij wordt exact nagemaakt, met de tekenfilmserie als voorbeeld. Er wordt gezorgd voor hopen (stenen) materiaal en vooral de hoofdrolspelers oefenen zich te pletter.

Totaalshow ‘The Flinstones’, zondag 11 juni 2017, 14.00 en 17.00 uur, sporthal Kessenich. Kaarten in voorverkoop: VB De Bommesaar, tel. 089-56.59.54 en bij leden van KF De Vriendenkring.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *