Café van Loon in Stramproy na meer dan een eeuw dicht

Stramproy

De komende week is het echt voorbij voor Rien en Piet van Loon. Een dorpscafé dat in 1904 startte, of misschien nog wel eerder, gaat nu de deuren sluiten. Na 40 jaar gaan Rien en Pietje er mee stoppen, althans met het café; de Zaal blijft nog beschikbaar voor horeca-activiteiten.

In meer dan een eeuw, is veel verteld aan het buffet. De dorpse zaken, de gemeentepolitiek en de wereldgebeurtenissen zijn hier allemaal behandeld. Problemen werden ook van oplossingen voorzien, maar oplossingen ook weer aan problemen gekoppeld. En vooral heel veel plezier in de kroeg! Kortom: café van Loon was een dorps-café zoals die bedoeld zijn. Avant la lettre. Maar nu is het over en voorbij. Dat zal even wennen worden, voor menigeen.

Rien en Piet hebben in hun café al die jaren goed gezorgd voor de gasten, vaak veel extra’s gedaan voor verenigingen, en velen klopten niet tevergeefs aan voor hulp. Vooral achter de schermen werd er geholpen en geregeld. Mooi om mee te maken hoe dat allemaal kon, bij café van Loon.

Rien en Piet willen zonder al te veel bombarie de laatste dag meemaken. Gewoon een pilsje drinken met de mensen van Rooj. En nog een sterk verhaal horen aan het buffet. Op woensdag 24 mei wordt het afscheid gehouden. Zonder bombarie, maar toch niet helemaal met de stille trom. Daarvoor is er teveel gebeurd bij Rien en Pietje en hebben deze kasteleins zich ook te veel ingezet voor het Roojer (verenigings)leven.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *