Aandacht voor het Maaseiker dialect bij het Wauweleurke (video en foto's)

Het Maaseiker Wauweleurke stond dinsdag 23 mei geheel in het teken van de De Groeëte Mëzeikër Diksjënaer, het woordenboek van Mady Colson en Theo Kees.

“We zijn met het ‘Wauweleurke’ een nieuwe weg ingeslagen”, zo vertelt organisator Johnny Coolen. “We laten prominente Maaseikenaren vertellen aan de aanwezigen over hetgeen hen bezig houdt. Dus een lezing over het Maaseiker woordenboek komt geheel op z’n plaats.”

“We starten met het beantwoorden van vele vragen die mensen ons in de loop der tijd gesteld hebben”, zo vertelt Mady Colson. Ook de tweede editie van het woordenboek en een studie naar het Maaseiker dialect kwamen tijdens het Wauweleurke aan bod.

De mensen gingen ook nog met huiswerk terug naar huis. “We hebben een kwis met Maaseiker uitdrukkingen meegegeven, zodat de mensen thuis hun kennis nog eens op de proef kunnen nemen”, zo besluit Mady Colson.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *