Onderzoek verplaatsing bedrijf

Sint-Martinus-kerk-Weert

De gemeente Weert en Houthandel Scheijmans BV hebben een intentieverklaring ondertekend voor het haalbaarheidsonderzoek naar de verplaatsing van de houthandel naar een bedrijventerrein in Weert. De gemeente Weert wil het perceel kopen en omvormen naar een publieke functie.

De plaats waar Houthandel Scheijmans is gevestigd, Biest 1-3, is de oudste plek van Weert en ligt binnen de gracht waar ook het vroegere Kasteel Nijenborgh heeft gelegen. De plaats van de houthandel was historisch gezien onbebouwd. De poort uit 1455 biedt toegang tot het huidige terrein van de houthandel.

Na verplaatsing van de houthandel wil de gemeente het vrijgekomen stuk grond en de omliggende grachten kopen, deze bij het stadspark betrekken en voor iedereen toegankelijk maken. Het kasteel behoort daar niet toe. Er is wél afgesproken dat de gemeente en de huidige eigenaar samen zullen optrekken, als het over de toekomst van dat gebied gaat.

Verantwoordelijk wethouder Frans van Eersel: “Met deze stap komt een lang gekoesterde wens voor de gemeente en inwoners van Weert dichterbij. Al jarenlang zijn er plannen, maar nog nooit zijn die zo concreet geweest als nu. Wat er staat en stond, staat symbool voor de fundamenten van onze stad. De cultuurhistorische betekenis van deze plek bepaalt mede de identiteit van Weert. Dit is een eenmalige kans.“
Marc Scheijmans, mede-eigenaar van de gelijknamige houthandel licht toe: “Ik ben zelf Weertenaar en heb zéker een emotionele binding met de locatie van mijn bedrijf. Deze stap biedt ook mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen van ons bedrijf.”

De gemeente onderzoekt de plannen voor verplaatsing en herbestemming op haalbaarheid. De uitkomst van het onderzoek is uiterlijk 1 oktober bekend.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *