Blaaskapelminnende liefhebbers in Kessenich (video en foto's)

Het Blaaskapellenfestival in Kessenich brengt jaarlijks heel wat mensen op de been. Het voorbije weekeinde vond dit voor de 35ste maal plaats. Twee dagen stond het dorp in het teken van de blaasmuziek, dat de Maasgalm Kapel organiseerde. “Je moet de mensen wel ver gaan halen, maar er is beslist markt voor”, zo vertelt dirigent Peter Willen van de Maasgalm Kapel.

Blaaskapellen uit Tsjechië, Duitsland, Nederland en België stonden de voorbije dagen op het podium. “De zaterdag was de Tsjechische muziekavond, voor de zondag hadden we een familiedag”, aldus Willen.

Door de populariteit van de muziek en het feit dat de Maasgalm Kapel kan rekenen op vele vrijwilligers, gaat men nog enkele jaren door. “Vrijwilligers hebben we nodig, vanaf de opbouw van de sporthal in Kessenich naar muziektempel tot de dagen zelf en daarna met opruimen. Daar zijn we tevreden mee”, aldus Peter Willen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Blaaskapelminnende liefhebbers in Kessenich (video en foto's)”

  1. Hallo live muziek Vriende. Als oud muzikanten van 88 en 89 hopen we dit jaar weer er te zijn op 27/04
    We zijn vele malen geweest maar in maart 2017 is Marie gevallen en brak haar rechter arm en heup in ene keer Na een operatie van 7 uur narcose is het gerepareerd op een zondag morgen maar die narcose heeft geen goede werking op haar geheugen als resultaat///jammer Dus zijn we 2017 en 18 niet geweest maar nu willen we het nog een maal proberen. De Arts heeft het af geraden maar we willen zo graag. Er is niet mooiers als muziek om narigheid te vergeten. We moete er wel ver voor rijden +/-200 k/m. Ik zoek nu een B&B in de buurt van de sporthal voor de zat.d op zond. nacht zodat we zondag om 11 uur er zijn. verder zien we wel .Groeten Nan en Marie. uit Stolwijk. Onze muziek is Ernst MOSCH en Slafco Afsenik .Waar we eens waren in Begunje/ /Slovenië Tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.