Bocholtse handbalclub wint Belgische titel

Na de BENE League League heeft de handbalclub Achilles uit Bocholt ook de Belgische titel gewonnen. Tongeren werd in de beslissende derde match met 36-30 verslagen. Het is de tweede titel op een rij voor Bocholt en zo ook de tweede titel uit zijn geschiedenis.
De verwachtingen waren dat Bocholt het vorige week al in eigen huis zou afmaken tegen Tongeren, maar toen ging de kampioen van 2015 verrassend met de zege lopen.

In een nerveuze openingsfase bracht Kedziora met een strafworp Bocholt op voorsprong. Tongeren reageerde meteen via De Beule en Meijer. Net als in de vorige twee wedstrijden speelden beide doelmannen een sterke partij. Na 13 minuten was er nog niet veel gescoord (5-5).

Halfweg de eerste helft nam Bocholt de wedstrijd in handen, aldus Sporza. Onder impuls van de broers Kedziora en Roel Valkenborg liep het uit tot 12-5 en 15-10. Op slag van rust milderde Qerimi op strafworp tot 18-14.

In de tweede helft stond er geen maat op Bocholt, dat dankzij goals van Spooren, Kedziora en Valkenborgh na 14 minuten een bonus van tien doelpunten had (28-18). Tongeren probeerde nog wel, maar kreeg de kloof niet meer gedicht.

Bocholt verlengt zo zijn titel en bevestigt zijn status van beste Belgische handbalclub. Dat had het eerder al onderstreept door ook de beker en de BENE League op zijn naam te schrijven.

Foto: Achilles Bocholt

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.