Brandweer oefent met woningbrand

Brandweer Echt-Suateren

Jaarlijks worden veel mensen verrast door brand in hun woning. Wist u dat de kans op een woningbrand 1 op 65 is? Uit onderzoek blijkt dat in veel gevallen het eigen gedrag een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de brand. Aandacht voor brandpreventie is 365 dagen per jaar nodig. Vandaar dat de lokale posten van Brandweer Limburg-Noord, samen met team Brandveilig Leven, oefenen. De brandweer van Echt heeft maandag 22 mei een oefening gepland.

Voelt u zich ook het liefst (brand)veilig of bent u benieuwd hoe de brandweer een woningbrand bestrijdt? Kom dan kijken naar de woningbrandoefening op maandag 22 mei om 19.30 uur op de Mussenstraat 12 in Echt.

De brandoefening duurt ongeveer één uur en is een samenwerking tussen de brandweer Echt en de Duitse brandweer Höngen-Saeffelen. De oefening laat zien hoe de brandweer bij een woningbrand te werk gaat. Daarnaast kunt u vragen stellen en krijgt u handige tips om uw huis brandveiliger te maken en de gevolgen van brand te beperken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.