Bree is in de ban van 'Oliver' (video en foto's)

Met trots presenteert de Stad Bree in samenwerking met Samaritan Musical Productions de klassieker ‘OLIVER’ van Lionel Bart, in een regie van Serge Dessers. In mei 2017 zal de Breughelzaal maximaal gevuld worden door een cast van maar liefst 95 acteurs, dansers, zangers en jonge figuranten die een eigentijdse versie brengen van de avonturen van het weesjongetje Oliver Twist.

Het zal ook gedeeltelijk een eigen invulling worden, want Serge Dessers besloot voor zijn project gebruik te maken van het “talrijke en frisse talent” dat hij in Bree naar eigen zeggen verrassend gemakkelijk wist te vinden. “We moeten het niet altijd zo ver gaan zoeken. Ik heb tijdens mijn buitenlandse ervaringen vaak prachtige dingen gezien waarvan ik dacht: dat zou bij ons ook tof zijn om naar de mensen te brengen. Nu is het moment gekomen om dat in de praktijk te brengen.”

Bree was daar blijkbaar ook klaar voor, want tijdens de auditieronde was de opkomst van podiumbeesten uit de buurt erg talrijk. Leuk om weten dat er ook 36 “weeskinderen” en 22 “boefjes” uit Bree en omstreken weerhouden werden. Ook de creatieve begeleiding zoals choreografie, muziek en zang wordt mee gedragen door talentvolle Breëenaren die hun schouders onder deze productie zetten.

Burgemeester Liesbeth Van Der Auwera: “Dit creatieve project wakkert de gemeenschapszin in Bree aan en is daarmee een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de stad en geëngageerde Breëenaren zoals Dessers. Ik kijk al uit naar de voorstelling!” Wie nog tickets wil, kan best niet te lang meer wachten, de voorstellingen verkopen razendsnel uit. Net zoals Oliver, die het avontuur opzoekt in de straten van Londen, brengt Serge Dessers leven in de Breese creatieve scene.”

De voorstelling ‘Oliver’ zal 25, 26, 27 en 28 mei en 3 en 4 juni in de Breughelzaal in Bree worden opgevoerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.