Loeren bij de aspergeboeren in Kinrooi (video en foto's)

Loeren bij de Boeren wordt deze periode veelvuldig door Toerisme Kinrooi georganiseerd. Tijdens het aspergeseizoen geven diverse aspergeboeren geïnteresseerden een kijkje in hun keuken. Het bedrijf van Leo Henckens en Carine Snijkers is een van de deelnemers aan het gebeuren.

“We geven mensen een kijkje achter de schermen van ons bedrijf”, zo vertelt Carine Snijkers. Het sorteren, verpakken, de verkoop is te zien. “Ook proeven is mogelijk”, zo vertelt Snijkers. Het aantal personen dat komt is variabel. “Als het mooi weer is dan komen er doorgaans meer mensen dan bij slecht weer”, zo wordt aangeven.

Tevens op de woensdagen, is de Aspergekamer Kinrooi, aan de Maasstraat in Ophoven, geopend. “In ons museum kunnen mensen kijken hoe asperges geoogst en geteeld worden”, zo vertelt Rose-Marie Houben van Toerisme Kinrooi. Naast een film zijn er ook diverse attributen rondom asperges te zien.

De aspergekamer is op woensdag van 10.00 tot 16.30 uur geopend en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Zo’n 700 personen weten de aspergekamer te vinden”, zo besluit Rose-Marie Houben.

Loeren bij de Boeren is nog enkele malen:

*24 mei: Driessens Johan, Haelderheidestraat 6, Molenbeersel
*31 mei: Snijkers Maarten, Dolenweg 1 b 2, Kessenich
*7 juni: Jos Hendrikx, Reystraat 50, Ophoven

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.