Provincie neemt meer tijd voor spoorlijn VDL Nedcar

VDL Nedcar Mini

De Provincie Limburg neemt meer tijd voor de procedure om autofabriek VDL Nedcar in Born per spoor te ontsluiten. De nieuwe spoorlijn en railterminal zouden in Nieuwstadt moeten komen.

De Provincie komt later met een ontwerp van het zogeheten provinciaal inpassingsplan (PIP). Dit blijkt uit een besluit dat Gedeputeerde Staten van Limburg hebben genomen.

Het voorontwerp PIP heeft van 24 maart tot 20 april ter inzage gelegen. Er zijn dialoogavonden geweest en een informatiemarkt.

Daarop zijn veel reacties ontvangen, die besproken worden met de betrokken gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen. Het vergt extra tijd om de reacties zorgvuldig te beoordelen. Uiteraard worden daarbij ook de economische perspectieven van VDL Nedcar meegewogen.

Hoe lang de opschorting van de procedure duurt is niet bekend. Zorgvuldigheid gaat in deze voor snelheid, aldus de Provincie. Rijk, Provincie en gemeenten trekken sinds de overname van NedCar door VDL in 2012 samen op om de autofabriek en toeleveranciers omwille van het economisch belang zoveel mogelijk te faciliteren qua bereikbaarheid, personeel en ruimte.

Onderdeel hiervan is om op het fabrieksterrein een openbare car handling terminal aan te
leggen met een aansluiting op het nabij gelegen hoofdspoor Roermond-Sittard. Een ingreep die van belang is voor de internationale concurrentiepositie van de Limburgse maakindustrie en logistiek.

Klanten van VDL Nedcar kunnen straks afgeleverde auto’s per trein naar onder meer de zeehavens transporteren. Daarnaast zijn er ook grote milieuvoordelen omdat de sterke groei van VDL Nedcar gepaard gaat met een toename van vrachtverkeer over de weg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.