’t Schakeltje start met nieuwe afdeling in Dilsen-Stokkem

’t Schakeltje investeert in de toekomst van de kinderen. Vanaf september start de school in Dilsen-Stokkem met een nieuwe afdeling: type 9.

Naast de werking met kinderen met leermoeilijkheden (type 1- type 8 en type basisaanbod) richten de school zich specifiek op het begeleiden van kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Reeds jaren vangen we kinderen met een diagnose van ASS geïntegreerd op.  Met de start van type 9 kunnen  kinderen met een diagnose ASS (of vermoeden hiervan) of kinderen met ASS en bijkomende diagnoses of problemen zoals ADHD, leerstoornis,… beter en apart begeleid worden.  De school voorziet hiervoor autiklassen.

Na een gedegen voorbereiding zijn de leerkrachten en paramedici pedagogisch en didactisch klaar, om voor deze leerlingen, de beste zorg te bieden.

’t Schakeltje beschikt over een modern schoolgebouw.  De infrastructuur is rustgevend met veel lichtinval en onlangs werd er geïnvesteerd om een snoezelruimte uit te bouwen, die een extra stimulans biedt om kinderen vooruit te helpen in hun ontwikkeling.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.