Kinrooier Pinksterkoers in de startblokken


Eerste Pinksterdag, zondag 4 juni, zal de Kinrooier Pinksterkoers weer verreden worden. Vanaf 16.00 uur starten de wedstrijden bij Café Sport.
Het tijdrijden is om 17.30 uur. De Kinrooier Pinksterkoers is onderdeel van de Gorissen Press & Paper Superprestige. Het superprestige klassement is ontstaan uit een aantal lokale wielerwedstrijden in de fusie gemeente Kinrooi. De wedstrijd in Molenbeersel, ‘De Kermiskoers’, is de oudste van de vieren is eigenlijk ontstaan uit een loopwedstrijd, vele jaren georganiseerd door de vrienden van de Kermishappening. Vanaf dit jaar is de wedstrijd in handen van de wielerclub WTC-Molenbeersel.

In 2010 is hier de ‘Pinksterkoers’ in Kinrooi bijgekomen, georganiseerd door de wielerclub ‘Team Velox’. In 2013 hebben een aantal enthousiastelingen in Geistingen de handen in elkaar geslagen om de GGK te organiseren.

De onlangs verreden ‘Grote Geistinger Koers’ was de eerste van de Superprestige. Organisator Frank Vandebosch: “Deze koers was eigenlijk het signaal voor mij en Arie Drenth om over deze koersen een algemeen klassement te leggen. De bedoeling was om de koersen in de gemeente Kinrooi meer uitstraling te geven, een groter publiek aan te spreken voor onze sponsors en door het klassement meer renners te triggeren om aan alle wedstrijden mee te doen. Het is een klassement met alles erop en eraan, een mooie leiderstrui voor de 4 wedstrijden en een leuke prijzenpot uitgereikt op de laatste wedstrijd.”

In 2015 besloot ook Kessenich zijn eigen wedstrijd ‘Késinger kermis Koers’ te organiseren, die ook deel wilde uitmaakte van de Gorissen – Press & Paper Clips Superprestige.
“De verschillende organisaties zijn onafhankelijk, maar deze worden door de superprestige een beetje verenigd waardoor onderlinge afspraken, zoals inschrijvingsgeld, prijzen geld sinds dit jaar allemaal gelijk getrokken werden.”, aldus Vandebosch.

De koersen zijn de rode draad, maar door de organisaties worden ook een aantal neven activiteiten geoganiseerd. “In Geistingen is er een dikke banden race, in Kessenich een generatie race, waarin verschillende generaties samen een aantal rondjes moeten afleggen in het dorp of een heuse ploegentijdrit in Kinrooi”, zo vertelt een enthousiaste Frank Vandebosch.

“De Gorissen – Press & Paper Clips Superprestige, is uniek in Belgisch- en Nederlands-Limburg en samen met de vier organisaties spreken ze natuurlijk ook de vele wielerclubs (10 stuks) aan die de gemeente Kinrooi rijk is. Maar het is dan ook de doelstelling om niet alleen deze clubs te mobiliseren om deel te nemen aan de wedstrijden, maar we hopen ook op deelnemers uit de clubs of wielrenners van aangrenzende gemeentes van Maaseik tot en met het Nederlandse Thorn”, aldus Vandebosch.
Deelnemers met een wedstrijdlicentie worden in alle wedstrijden niet toegelaten, dit om de wielertoerist kans te geven om eens een echte wedstrijd te rijden en om het dorpse karakter te behouden.

Naast al dit sportieve geweld is er voor de toeschouwers ook de nodige randanimatie zoals springkastelen, gezellige cavabar’s en after parties tot in de vroege uurtjes.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *