Jeugdzorgcentrum gaat met de tijd mee (video en foto's)

Jeugdzorgcentrum Kinrooi-Maaseik-Bree is de nieuwe naam van vzw Jeugdtehuis. De naamswijziging werd 1 juni tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering gepresenteerd.

Bij het Jeugdzorgcentrum wordt begeleiding van een vijftigtal kinderen en jongeren geboden, die omwille van hun problematische opvoedingssituatie middels een gerechtelijke maatregel door de jeugdrechter de zorgorganisatie toevertrouwd worden.

De naamswijziging in een logische keuze: “Onze oude naam was een oubollige naam en dekte de lading niet meer”, aldus directeur Jan Vandeberg. “Vanuit onze doelstellingen doen we meer dan enkel het bieden van een tehuis. We begeleiden jongeren en ouders zodat jongeren die door een rechter geplaatst zijn op een zo kort mogelijke tijd weer naar huis kunnen gaan.”

“Met de zomervakantie in aantocht willen wij deze jongeren de kans bieden om te participeren aan jeugdvakanties en jeugdkampen, georganiseerd door de mutualiteiten en andere jongeren- en sportorganisaties. Vanuit onze budgettaire beperkingen is het erg moeilijk om onze jongeren deze kansen te geven.”

Het Jeugdzorgcentrum Kinrooi-Maaseik-Bree is op zoek naar ‘stille weldoeners’. “We zoeken mensen met het ‘hart op de juiste plaats’ die de kinderen en jongeren deze mogelijkheid kunnen èn willen bieden door dit project financieel te ondersteunen”, aldus Jan Vandeberg, die hoopt dat dit gerealiseerd kan worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *