Recreatieroutes in de Zavel gehinderd door natte bosweg

In de buurt van de Zavel, op de grens tussen Meeuwen-Gruitrode en Maaseik, dichtbij de Mariaberg, bevindt zich een bosweg in slechte staat. Deze weg en vallei is gekend als de Zavel en bereik je vanuit de Bergeindestraat in Opoeteren of via het bospad dat bij camping Zavelbos naar rechts loopt. De bosweg ligt op het diepste punt van de vallei en is fel uitgereden. Het gevolg is een diepe, langgerekte geul waar bijna het jaar rond water in blijft staan.

Net in deze buurt passeren de wandel-, ruiter- en mountainbikeroutes van Duinengordel. Daarom werd door stad Maaseik als eigenaar van het perceel gezocht naar een gepaste oplossing. Het opvullen van de weg is een mogelijkheid. Nadelig is dat hiervoor veel materiaal nodig zou zijn, inclusief de nodige transporten. Maar belangrijker: als het gebruik van de weg hetzelfde blijft, is het maar een tijdelijke oplossing. Vandaar dat er een alternatief werd gezocht.

Dit bestaat erin om de bosweg ontoegankelijk te maken voor gemotoriseerd verkeer en ruiters met menspannen. Het ruiternetwerk werd daarom omgeleid en de wegwijzers op de route zijn aangepast. Voor wandelaars en moutainbikers verandert er niets. Hun routes liggen nu al op de hoger gelegen delen vlak naast de bestaande bosweg.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *