Het Teutenverleden komt in beeld

hamont

In de Teutenkamer aan de Kloosterstraat in Hamont-Achel is zaterdag een brochure over de Teuten en het Teutenerfgoed gepresenteerd. Ze geeft een overzicht van het ontstaan, de organisatie en de teloorgang van de Teutenhandel. Alle erfgoedvoorwerpen uit de Teutenkamer staan er in, zodat de brochure ook geldt als een tentoonstellingscatalogus. Ze kost 5 euro en is verkrijgbaar bij de Heemkundige Kring, de krantenwinkels in Hamont en Achel en het VVV-kantoor.

De geschied- en heemkundige kring presenteerde zaterdag ook een geïllustreerd muntenboekje, dat uit 1839 dateert en handig was voor handelaars, want ze konden dank zij het boekje de waarde van diverse munten in de gangbare munt omzetten.

De Teutenkamer is elke eerste zaterdag van de maand geopend voor het publiek, of op aanvraag.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *