Marec investeert in de toekomst (video en foto's)

Het gaat vooruitstrevend met de jachthavens De Spaanjerd in Ophoven en Heerenlaak in Maaseik van Marec. Onlangs kregen de Marec-jachthaves en Dagstrand De Steenberg Blauwe Vlaggen uitgereikt. Maar de Marec-directie geeft aan verder te gaan investeren.

“Sinds 1996 zijn wij laureaat van ‘De Blauwe Vlag’ van onze jachthavens en gedurende vijf jaar van Dagstrand ‘De Steenberg”, vertelt Erik Opdenakker, directeur van Marec. “Het belang van de Blauwe vlaggen is het milieu. “We motiveren medewerkers maar ook booteigenaren om afval te scheiden en geen producten te lozen in het water.”

In een gerealiseerd milieustation bij Marec kan men afval lozen. “We merken dat er in totaal 21 vlaggen werden uitgereikt waarvan er drie naar Marec zijn gekomen. Er zijn in Vlaanderen vele jachthavens, stranden en zwemvijvers., De kust is achterblijvers van Blauwe Vlaggen”, aldus Opdenakker.

Er staan belangrijke investeringen op het programma. “Vooral rondom jachthaven de Spaanjerd in Ophoven zullen omgevingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Hier zullen nieuwe gebouwen komen, voor sanitair en kantoor. Daarnaast worden de inritten naar de jachthaven toe herlegd. Het zijn beeldbepalende werkzaamheden die na 35 jaar exploitatie een totaal nieuw beeld aan de jachthaven zullen geven”, aldus de directeur van Marec.

De verwachting is dat men in de loop van dit jaar de werkzaamheden kan starten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *