Veel likes voor eerste live chat van burgemeester met inwoners Nederweert

Op woensdag 7 juni ging burgemeester Evers live in gesprek met inwoners van Nederweert via de Facebookpagina van de gemeente. Het was voor het eerst dat de burgemeester op deze manier met plaatsgenoten sprak. De live chat werd een succes en is voor herhaling vatbaar, aldus de gemeente Nederweert.

Hondenpoep, busvervoer, starterswoningen, randweg, de toekomst van gemeenschapshuis de Pinnenhof, de mogelijke komst van een Action en stoplichten die onnodig op rood springen. Het waren slechts enkele onderwerpen waar inwoners vragen over stelden tijdens de eerste live chat van de burgemeester. Ook waren er regelmatig likes en complimenten voor deze manier van communiceren.

Het gesprek maakt deel uit van het ophalen van informatie voor het opstellen van een Strategische Agenda voor Nederweert. In dat document worden de punten beschreven die er voor de toekomst van Nederweert toe doen. De chat duurde een uur. “We hebben daarmee ruim 12.000 personen bereikt”, aldus projectleider Hans van den Waardenberg. “Tijdens de piek hadden we 101 kijkers. Een mooi aantal.”

De komende weken gaat de gemeente Nederweert verder met informatie ophalen onder plaatsgenoten. Dat doen ze door prikkelende stellingen en video’s online te plaatsen. Ook is hiervoor in het gemeentehuis een formulier af te halen. Op vrijdag 30 juni organiseert men De Dag van Nederweert tijdens de Zomerbraderie.

“We staan dan met een tent bij het horecaplein. Iedereen kan daar opnieuw reageren op de stellingen en aangeven wat belangrijk is voor de toekomst van Nederweert” aldus Van den Waardenberg. Inwoners kunnen ook speeddaten met de burgemeester, met de wethouders of met raadsleden. En er is een knoterhoek waar bezoekers kunnen laten horen wat er anders kan of moet. Verder zijn er optredens van zanger/accordeonist Johan Veugelers, breakdancer Lorenzo Caboni en dansgroep Fresh Allstars.

De komende twee weken leest u alles over het programma van deze dag.

Foto: Nederweert24

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *