Binnengluren bij The Flintstones: een keileuke belevenis!

Het zit erop. En hoe? De grote Flintstones-show die afgelopen zondag, 11 juni 2017, twee keer werd gebracht in sporthal De Dom in Kessenich, werd een succesverhaal. Al de 150 leerlingen van Vrije Basisschool De Bommesaar Kessenich stonden borg voor een spetterend kijkspel. Koninklijke Fanfare De Vriendenkring Kessenich, onder leiding van Toon Rutten, maakte het (tekenfilm)plaatje compleet met schitterende livemuziek.

De sfeer zat er wel degelijk in. Een steentijddecor à la Flintstones, exact gekopieerde kledij uit de gelijknamige cartoon, een vracht (stenen) materiaal zoals een stenen telefoon en dito krant, een blaffende en broedende dinosaurus, stofzuigende mammoeten… het was er allemaal. Jong en oud genoot van een kleurrijk, amusant en wervelend spektakel. De ruim 750 toeschouwers kwamen, werden vervolgens vele, vele duizenden jaren terug in de tijd gekatapulteerd en zagen dat het (steen)goed was.

De imposante krachtpatser, Japanner Zjang Pang (Caine Boer), stal de show, net zoals schreeuwlelijk Fred Flintstone (Mart Heijkants). Zijn gezworen kameraad, Barney Rubble, werd fraai vertolkt door Seppe Mussen. Aan de twee pittige tantes, Wilma Flintstone en Betty Rubble, werd glansrijk gestalte gegeven door Michelle Vrancken en Joey Lamberigts. Basisschool De Bommesaar kwam hier met iets exclusiefs voor de dag en presenteerde een uniek en boeiend verhaal.

De vertoning, die zich afspeelde in de oertijd, wist de kijker ruim anderhalf uur te boeien. Een bont allegaartje aan heerlijke (steentijd)toestanden passeerde de revue: showgirls met pluimen en glitter, schattige sabeltandtijgers, Pebbles en Bamm-Bamm in veelvoud, Fred en bowlingfriends, sluipende eierdieven, zoekende bewoners van Bedrock, noeste steenkappers, hilarische sumoworstelaars uit Japan en tot slot 10.000 dinobaby’s. Deze wondere dinoplaag werd uitgelaten bezongen door het voltallige schoolvolkje.
Juf Annemie Linssen, die het stuk regisseerde, is dik tevreden. “Het resultaat overtreft mijn stoutste verwachtingen”, glundert ze. “Het was een gigantisch karwei, maar het bikkelharde werk was meer dan de moeite waard. Niet alleen de kinderen hebben er echt van genoten, maar ronduit iedereen. Ik denk dat we allemaal voldaan mogen terugblikken.” Directie en leerkrachten van De Bommesaar sluiten zich volmondig aan: “Hier kunnen we alleen maar blij van worden. ’t Was volop genieten van begin tot eind.” Of zoals Fred Flintstone het op zijn eigen knotsgekke manier zou samenvatten: “YABBA DABBA DOO!!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *