Europese kampioenschappen Triathlon 2019 in Weert

De Europese kampioenschappen Triathlon 2019 worden in het Limburgse Weert gehouden. Dat heeft Renato Bertrandi, voorzitter van de Europese Triathlon Union (ETU), vanmorgen bekendgemaakt na afloop van het ETU-congres in het Oostenrijkse Kitzbühel. Weert krijgt de voorkeur boven de kandidaat Kazan uit Rusland.

Burgemeester Jos Heijmans van Weert en sportgedeputeerde Ger Koopmans zijn zeer tevreden met de toewijzing: “Met het binnenhalen van het EK Triathlon 2019 halen we een groots evenement naar Weert. Dit is niet alleen goed voor Weert, maar voor heel Limburg, Nederland én goed voor de triathlonsport,” verklaarden de beide Limburgse bestuurders.

“Hier hebben we lang en keihard voor gewerkt. Geweldig dat we in onze opzet zijn geslaagd. De triathlonsport is één van de belangrijkste speerpuntsporten van het provinciale sportbeleid. Weert heeft door zijn ervaringen met de Stadstriathlon alle kwaliteiten om er in 2019 een groots en onvergetelijk EK van te maken. Het gaat ongetwijfeld een geweldig triathlonfeest worden,” luidde de enthousiaste reactie van Wilfried Weekers die als voorzitter Stichting Stadstriathlon Weert de bidprocedure begeleidde..

“Ook de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) is trots op de toekenning van het EK 2019 aan Nederland. Het is een schitterende promotie voor de triathlonsport,” aldus Wim van Ooijen, voorzitter van de NTB. “De organisatie van dit grote evenement draagt ook bij aan de invulling van onze en de Limburgse plannen om meer jeugd aan het bewegen te krijgen.”

De Europese kampioenschappen Triathlon 2019 worden van 5 tot en met 9 juni gehouden. Het EK 2019 wordt ingeluid met een openingsceremonie, een ETU-congres en diverse activiteiten op breedtesportgebied. Start-, finish- of breedtesportlocaties vinden allemaal in Weert plaats.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *