Inwoners Bocholt krijgen korting op afvalfactuur

Bocholt

Tijdens de gemeenteraad van 1 juni besliste de Bocholter gemeenteraad om aan alle gezinnen een éénmalige korting van twintig euro toe te staan op hun afvalfactuur. Deze korting zal jaarlijks herzien worden.

Schepen van leefmilieu Jan Verjans: “Bij een forfaitaire belasting is het inderdaad zo dat sommige bevolkingsgroepen harder getroffen worden dan andere. Dit jaar kreeg onze gemeente van Limburg.net een bedrag van € 108.260 terug van Limburg.net. Deze teruggave is voornamelijk te danken aan het voortreffelijke sorteergedrag van onze inwoners. Daarom willen we dit bedrag ook aan hen teruggeven. Als we  € 108.000 delen over de 5243 gezinnen in onze gemeente, dan kom je ongeveer op € 20,00 per gezin.”

De teruggave van deze twntig euro is zeer eenvoudig uit te voeren. Ze wordt  immers direct aan de bron ingehouden: ieder gezin zal dus dit jaar een afvalbelasting krijgen die twintig euro
minder bedraagt dan normaal.

“Het bestuur heeft voor deze vorm van vemindering gekozen omdat ze iedereen bereikt. We zijn er van overtuigd dat deze kleine som voor sommige gezinnen een zeer welkome aanvulling is op hun koopkracht. Jaarlijks zal de gemeenteraad – afhankelijk van de som die we terugkrijgen van Limburg.net – bepalen of er weer een vermindering komt én hoeveel die zal bedragen”, aldus de schepen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *