Succesvol dubbel Requiem-concert

Het voorbije weekend gaven de koren Bocanto uit Bocholt en Noorderklanken uit Achel samen een fantastisch Requiem-concert.

Zaterdagavond in Kaulille en zondagnamiddag in Achel konden talrijke liefhebbers van klassieke koormuziek weer hun hartje ophalen. In een unieke samenwerking brachten zij het Requiem van Michael Haydn en The Funeral Music for Queen Mary van Henry Purcell. Op voorhand keken sommigen raar op van het concertthema rond ‘begrafenis’-muziek. Maar de 21 orkestleden van het kamerorkest Musica Eyckensis, de 4 solisten en niet in het minst de 80 koorleden zorgden voor een waarachtig mooi, onvergetelijk en emotioneel muzikaal moment. De staande ovaties van het publiek na elk optreden spraken boekdelen.

Dirigente Lut Dreesen leerde de stukken aan bij Noorderklanken en Jeroen Beckers bij Bocanto. Op regelmatige basis werd er samen geoefend.

De algemene leiding was in handen van Jeroen Beckers.

Ondanks het zonnige weekend konden de 2 concerten, rekenen op een ruime publieke belangstelling. De vele toeschouwers waren naderhand unaniem enthousiast. In Noord-Limburg is er echt nog een geïnteresseerd publiek dat houdt van een mooi vleugje klassieke koormuziek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *