Dialoogavond 'Is dit nu de Islam?' in Maasmechelen

Gemeentehuis Maasmechelen

“Is dit nu de Islam”, vragen mensen. Die terroristen die onschuldigen doden: zijn zij de Islam? Zijn het de sjiieten van het Assad-regime of de soennieten van de Syrische ‘rebellen’? Of zijn het de miljoenen moslims die in vrede met elkaar en met andersgelovigen of niet-gelovigen (willen) leven?

Gentenaar Khalid Benhaddou is de verpersoonlijking van de ‘rationele islam’, een islam die de westerse democratische regels en waarden wil verzoenen met de wijsheid van de Koran. Met dat ideaal werkt hij als imam en als voorzitter van het platform van de Vlaamse imams.
Tevens gaat hij als coördinator van het Netwerk Islamexperten, in samenwerking met het departement Onderwijs, de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegen.

Hij spreekt over extreme islam en zijn terroristische uitwassen en hoe je die concreet kan bestrijden. Hoe je jongeren weg kan houden van radicalisering. En hij houdt een warm pleidooi voor verzoening en dialoog, where east meets west.

Tijdens een dialoogavond wordt hier uitvoerig over gesproken, dinsdag 26 september vanaf 20.15 uur in het Cultureel Centrum Maasmechelen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *