Bastion Kessenich geopend (foto's)

Onder enorme publieke belangstelling werd zaterdagavond het ‘Bastion’, het nieuwe evenementenplein tussen de dorpskern en de grindplas op het terrein van Agropolis in Kessenich geopend. Het weer, de artiesten, de locatie EN de gratis frietjes waren fantastisch !

Even voor 18.00 uur vertrok een een grote stoet mensen, afkomstig uit de hele regio, vanaf de Bergplaats in Kesseninch naar het Bastion. Daar stuitte de menigte op een muur van ballonnen, welke door de vele aanwezige kinderen doorgeprikt moesten worden. Op deze ludieke manier werd de ‘muur’ geslecht, en het Bastion officieel voor het massaal opgekomen publiek geopend.

Na enkele leuke, ludieke, en gelukkig korte toespraken was het tijd voor een prachtige muziekshow op het water, gevolgd door de start van ‘Vlaanderen zingt’, een meezing spektakel waarbij Maarten Cox de spits afbeet. De sfeer zat er al snel erg goed in, getuige burgemeester Brouns en vele andere aanwezigen, die we al snel in polonaise onze lens zagen passeren !

Ook zondag is iedereen weer van harte welkom bij de festiviteiten rondom het Bastion, ook dan zijn de camera’s van Grensland Actueel er weer bij ! Zie hier het programma voor zondag en onderaan onze eerste fotoreportage:

Zondag 25 juni voor ieder wat wils

Een wandeltocht met een MaasVerkenner door het RivierPark Maasvallei of een bewegwijzerde route in eigen gezelschap, tochten op het water met een stilsloep, zeilboot of rondvaartboot, demonstraties van flyboarders, optredens van lokale artiesten, een speelnamiddag voor de jeugdverenigingen, volop kinderanimatie, alle info over Agropolis Kinrooi, … Op zondag hoeft niemand zich te vervelen. U kan dan het Bastion bezoeken vanaf 13u00 voor een gezellige namiddag. Er is eveneens een gratis shuttledienst naar de kijkdagen van de scholengemeenschap Harlindis en Relindis Maaseik-Kinrooi (campus Weertersteenweg 135A te Maaseik) die een samenwerkingsverband heeft met Agropolis Kinrooi.

Programma zondag

– 13u00 opening feestnamiddag met demo flyboarders en DJ Boyd met sfeermuziek
– 13u15 start van de tochten op het water met stilsloepen, zeilboten en de rondvaartboot Paep van Meinecom III (doorlopend)
– 14u00 flyboard-demonstratie
– 14u10 optreden KF De Vriendenkring Kessenich
– 14u15 wandeltocht RivierPark Maasvallei met een MaasVerkenner
– 15u00 flyboard-demonstratie 15u10 optreden twirlinggroep The All Stars
– 15u15 wandeltocht RivierPark Maasvallei met een MaasVerkenner
– 15u30 optreden Maasgalmkapel
– 16u00 flyboard-demonstratie
– 16u10 optreden Maasgalmkapel
– 16u15 einde boottochten Paep van Meinecom III
– 16u45 optreden twirlinggroep The All Stars
– 17u00 optreden Juulke
– 18u00 optreden Zate Hermeniej Neet sjoën mer hel
– 19u00 einde activiteiten

Doorlopend videowall met filmpjes, kinderanimatie (springkasteel, spellen, …) en spelnamiddag voor alle jeugdverenigingen ieder half uur gratis shuttledienst naar de kijkdagen van scholengemeenschap Harlindis en Relindis: eerste rit vanuit campus om 13.30 uur – laatste rit vanuit Agropolis om 17.45 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *