Wegwerkzaamheden in de gemeente Kinrooi

Vrijdag 30 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met het onderhoud van de Venlosesteenweg in Kinrooi tussen de kruispunten met de Toekomststraat en de Landweg.

De aannemer zal over de volledige lengte een bestrijking (kiezel in bitumen) aanbrengen. In het centrum van Ophoven komt hier bovenop nog een extra afwerkingslaag (slemlaag).

Op vrijdag 30 juni, maandag 3 en dinsdag 4 juli zal de aannemer de markeringen op de gewestweg verwijderen. Dit is noodzakelijk voor de hechting van de bestrijking. Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer werken met een mobiele werf die geleidelijk aan over de werfzone beweegt. Dit zal relatief weinig hinder voor het verkeer en de omgeving veroorzaken.

Op woensdag 5 en donderdag 6 juli zal de aannemer vervolgens de bestrijking aanbrengen op het wegdek. Voor de bestrijking van het stuk tussen de Toekomststraat en de Meierstraat zal het agentschap met tijdelijke verkeerslichten werken zodat het verkeer in beide richtingen beurtelings kan blijven rijden.

In het gedeelte tussen de Meierstraat en de Landweg zal het verkeer op 5 en 6 juli enkel richting Nederland kunnen rijden. Voor de weggebruikers komende van Nederland voorziet het agentschap een omleiding via Hezerheide (N73) en de Weertersteenweg (N762). Fietsers kunnen een omleiding volgen via de Oude Baan, de Heerweg, de Beekstraat, de Kessenicherweg en de Kempweg.

Bij een bestrijking worden de kiezelsteentjes pas vastgereden door het verkeer dat erover rijdt. In de eerste dagen dat het verkeer over de bestrijking rijdt, spatten de steentjes nog op. Daarom wordt een snelheidsbeperking van 30 km/u ingesteld gedurende enkele dagen na de werken en worden extra veegbeurten uitgevoerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *