Project Elerweerd wordt voorgesteld (video en foto's)

De komende twintig jaar zal er in het gebied Elerweerd, tussen Maaseik en Dilsen-Stokkem gewerkt worden om de veiligheid tegen overstromingen te verhogen. Woensdag 28 juni was er in Heppeneert een informatiebijeenkomst voor betrokkenen.

Vele belangstellenden waren op de uitnodiging afgekomen. “We willen de inwoners van Maaseik en Dilsen-Stokkem vertellen over het gebeuren”, zo meent burgemeester Jan Creemers van de Stad Maaseik. “Het zal een langdurig project worden waarover goed gecommuniceerd dient te worden.”

“Ik denk zo’n 15 jaar nodig te hebben voor het project”, aldus Frank Liebens, directeur van Steengoed Projecten die Elerweerd gaat coördineren. “Als we halverwege 2019 kunnen starten moet het binnen vijftien jaar lukken”, aldus Liebens. Burgemeester Jan Creemers is voorzichtiger en schat dat het zo’n 20 jaar zal duren.

“Het gaat om 163 hectare. Het hele project wordt niet op z’n kop gezet, maar het zal een kleine voortschrijdende werf zijn omdat we de gronden die we afgraven meteen achter ons gaan herverwerken”, aldus Frank Liebens. De belastingbetaler in beide steden zal er niets van merken. “Het zijn de grindexploitanten die de volledige kosten op zich nemen. De beide steden hebben enige inkomsten per tonnage van het gedolven grind”, zo besluit burgemeester Jan Creemers.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Project Elerweerd wordt voorgesteld (video en foto's)”

  1. opvallend op deze infoavond was dat van de initiatiefnemers Lydia Peeters en Ludwig Vandenhove
    afwezig waren. De uitleg die er werd gegeven was een herhaling van de folder die in 2014 werd rondgestuurd aan de inwoners van Dilsen en Maaseik.
    Tot mijn grote verwondering hoor ik in het verslag niets over de protesten die er klonken bij de aanwezigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *