100 Jaar Boerenbond in Kinrooi

In 1917 startte het opgerichte Boerengilde in Kinrooi met een aan- en verkoopvennootschap. Anno 2017 bestaat het nog steeds, zij het wel in een moderner jasje. AVEVE Kinrooi viert dit jaar hun 100-jarige bestaan.

Het bedrijf is in de 100 jaar van het bestaan in de familie Verbeek gebleven: Pierre Verbeek (1917-1959), Henri Verbeek (1959-1999) en Dominiek Verbeek (vanaf 1999).

In de beginjaren werd gebruik gemaakt van de tramlijn Maaseik-Weert voor de aan- en afvoer van goederen. Op de ruime losplaats voor het magazijn, werden volgeladen tramwagons gestationeerd en na lossing weer opgepikt. De aanvoer van meststoffen en kolen gebeurde per trein via het station van Maaseik.

Later werd het werkgebied voor de familie Verbeek uitgebreid, eerst naar Molenbeersel, later naar Kessenich, Geistingen en Ophoven. Daarnaast weten ook klanten uit Nederland de AVEVE-vestiging steeds vaker te vinden.

Het bedrijf heeft in haar honderdjarige bestaan een hele evolutie doorgemaakt en is nu uitgebouwd tot een succesvol en modern bedrijf. In ‘Blaadje Kinrooi’ wordt komende week de hele geschiedenis per zaakvoerder gemeld.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *